İçeriğe geç

Tcdd Kimlere Ücretsiz

TCDD kaç yaşa kadar ücretsiz?

4.

Tren bileti emeklilere ne kadar?

TCDD’de emekliler, 31 Aralık 2024’e kadar YHT, ana hat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirimden yararlanıyor.

Engellilere tren bileti ücretsiz mi?

Şehir içi otobüsler, metro seferleri, TCDD ve Deniz Hatları şehir içi seferleri ücretsizdir. Ağır engelli belgesi olanlar, engelli kişinin yanında bir refakatçi olması koşuluyla ücretsiz ulaşımdan yararlanabilirler.

Tren 65 yaş üstüne bedava mı?

Bakanlık kararıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için ücretsiz seyahat hakkı 10 yıldır yürürlükte. Kararın kapsamı 4736 sayılı Kanunda yer alıyor. Ayrıca, uygulama kapsamında ücretsiz seyahat hakkının kullanılmaması halinde, hak almayan her kişiye tarifeye göre 50 tam bilet tutarında idari para cezası verilebileceği hükme bağlanıyor.

Tren kime ücretsiz?

İndirimler, ücretsiz ulaşım, Tren KartıÇocuk %50: 7-12 yaş aralığındaki çocuklar için geçerlidir. …Genç %15: 13-26 yaş aralığındaki gençler faydalanabilir.

Trende yaş sınırı var mı?

Çocuklar, trende kendilerine ait bir koltuk gerektirmedikleri takdirde trenlerde ücretsiz seyahat edebilirler. g) 2 ile 12 yaş arasındaki çocuklar, en az 18 yaşında olan bir ebeveyn veya veli eşliğinde seyahat edebilirler.

Emeklilere tren ücretsiz mi?

“Emekliler Yılı” olarak adlandırılan 2024 yılı için birçok devlet kurumunda emeklilere yönelik indirimler sunulacak. Emekliler; indirimli tren bileti, ücretsiz KYK yurt, PTTCell paketleri gibi çeşitli alanlarda indirimli fiyatlardan faydalanabilirler.

Emeklilere ne indirimli 2024?

Emeklilerimize kamu sosyal hizmet kuruluşlarında %15 indirim Gelir ve aylık bağladığımız emeklilerimiz ile bunların hak sahipleri, eşleri, anneleri ve babaları, 31 Aralık 2024 tarihine kadar kamu sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarının aidat oranlarında %15 indirimden yararlanabilecekler.

Emeklilere ulaşım indirimli mi?

Emeklilerimiz bundan sonra emekli otobüs indiriminden ve şehirlerarası otobüs biletlerinde %20 indirimden faydalanabilecekler. Bu indirim sayesinde emeklilerimiz sevdikleriyle daha kolay ve ucuza seyahat edebilecekler.

2024 Hızlı Tren engellilere Ücretsiz mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, engelli vatandaşların yasal olarak ücretsiz seyahat hakkı için Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde uygulanan kota uygulamasını kaldırdı.

Yüzde 47 engelli raporu olanlar nelerden faydalanabilir?

Sağlık raporu, engelli kişilerin %40 ve daha fazlasının özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanabildiğini göstermektedir. Engelli kartı, H sınıfı belge, bakım hizmetleri, engellilik maaşı ve bakım maaşı gibi fırsatlardan yararlanma hakkına sahiptirler.

Kamil Koç engelli indirimi var mı?

En az %40 engelli olduklarını uygun belgelerle kanıtlayabilen engelli yolculara %40 indirim uygulanır. Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara yönelik indirimler yalnızca bilet satış noktalarında uygulanabilir ve bu biletler yalnızca bilet satış noktalarından satın alınabilir.

Tren biletlerinde kimlere indirim var?

İndirimler: Gidiş-dönüş bilet alanlara %15,7, 12-12 yaş arası çocuklara %50,1, 26-64 yaş arası gençlere %15,6, 15 yaş ve üzeri yolculara %15,65, 5 yaş ve üzeri yolculara %50.

65 yaş üstü hızlı tren ne kadar?

65 yaş üstü kişilere %50 indirim. 60-64 yaş üstü kişilere %15 indirim. 13-26 yaş arası gençlere %15 indirim.

Marmaray 65 yaş üstü ücretsiz mi?

65 yaş üstü tüm vatandaşlarımız #Marmaray ile ücretsiz seyahat edebiliyor.

65 yaş kartı trende geçerli mi?

65 yaş ve üzeri Türk vatandaşları, belediyeler veya belediyelerce yetkilendirilmiş özel kişiler veya şirketler tarafından sağlanan şehir içi demir yolu ve deniz yolu hatları ile şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirler.

65 yaş üstü hızlı tren fiyatları ne kadar?

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin birçoğunda 65 yaş üstü vatandaşlara toplu taşıma ücretsiz sunuluyor.

TCDD öğrenci indirimi ne kadar?

7-12 yaş arası çocuklar için %50. 13-26 yaş arası gençler için %15. 60-64 yaş arası yolcular için %15. 65 yaş ve üzeri yolcular için %50.

Marmaray 65 yaş üstü ücretsiz mi?

65 yaş üstü tüm vatandaşlarımız #Marmaray ile ücretsiz seyahat edebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir